Sökmotoroptimering

SEO (Search Engine Optimization), eller sökmotoroptimering innebär att man vidtar olika metoder och tekniker för att en webbplats ska synas så högt upp som möjligt i sökresultaten på till exempel Google. 

 

Du har inte någon större användning av din hemsida om ingen hittar till den. I vårt Grundpaket ingår en grundläggande sökmotoranpassning. Sökmotorerna belönar sådant som är till nytta för besökaren, till exempel relevans, kvalitet, fyllighet, unik och värdefull information samt användarvänlighet. Vi kvalitetssäkrar att din webbplats uppfyller kriterierna för att få högsta möjliga förtroende av sökmotorerna. 

Sökmotoroptimering On-Page

Vi gör en hälsokontroll av din hemsida och analyserar vilka söktermer som optimerar trafiken för din verksamhet och bransch. Vi går igenom innehåll och inställningar på din hemsida med fokus på söktermerna. Vi kontrollerar att webbplatsen kan indexeras optimalt av Google och andra sökmotorer.

Några exempel på vad vi utvärderar: användarvänlighet, metatitlar, metabeskrivningar, url:er, rubriker, nyckelord i innehållet, fyllighet och kvalitet, alt-taggar, länkar, eventuell överanvändning av nyckelord och mycket mer.  

På till exempel Pineberry kan du själv kontrollera om dina webbsidor är On-Page optimerade

Sökmotoroptimering Off-Page

För allra bästa resultat av en extern sökmotoroptimeringsinsats behöver vi veta vad du har för målsättning med trafiken till din hemsida. Därefter gör vi en sökordsanalys och lämnar förslag på hur man kan öka rankingen för din webbplats. Resultatet av ett Off-Page SEO-arbete kan utvärderas genom att vi jämför domänstyrkan för din webbplats före och efter våra åtgärder. Vi kan också följa upp resultatet genom att mäta antal besök, konvertering och andra nyckeltal. 

Insatserna för att öka rankingen är beroende av hur hög konkurrens det är på relevanta sökord i din bransch. Ju högre konkurrens desto högre budget. Din investering ska naturligtvis ge en avkastning som är högre än kostnaden för SEO åtgärder. Beroende på vad du har för vinstmarginaler kan vi tillsammans räkna på hur mycket du kan och bör investera i Off-Page metoder och under hur lång tid.

SEO och digital marknadsföring "Allt-i-ett"

De flesta av våra kunder överlåter arbetet med att öka synligheten på webben till oss helt och hållet och vi får mandat att i stora drag bestämma vad som fungerar bäst inom kundens bransch, marknad, budget och uppsatta mål. Läs mer om vårt Allt-i-ett paket för digital marknadsföring och SEO.