Syns din hemsida på Google?

Syns din hemsida på Google?

När du har skapat din fantastiska hemsida och publicerat den kanske du tror att den visas för alla som söker på Google? Fel.  

Det räcker inte med att du har en snygg hemsida om du inte förstår hur en robot tänker. Om din hemsida innehåller väldigt lite text och mest bilder och du har döpt bilderna till img_840 eller liknande så kommer tyvärr ingen robot förstå vad din hemsida handlar om. 

Såhär kontrollerar du om din hemsida har indexerats av Google

Då och då kommer Google att besöka din hemsida med hjälp av sin sökrobot (även kallad spindel eller crawler) Googlebot. Googlebot är ett algoritmiskt program som besöker miljarder webbplatser och läser av bland annat din hemsida för att försöka förstå innehållet. Den tittar på url:er, sidtitlar, metabeskrivningar, bildtitlar, text, rubriker och massor andra saker. Syftet är förstås att visa så relevanta resultat som möjligt för alla som googlar på vad som helst.  

Om du inte vet hur Googlebot och andra sökmotorspindlar fungerar kan det lätt hända att robotarna inte förstår ett smack av din hemsida och därför inte indexerar den, dvs att den inte visas alls i sökresultaten.

Kontrollera indexeringen genom att gå in på Google och skriv "site;www.dinhemsida.se". 

Kommer du inte upp i sökresultaten så är din hemsida inte indexerad. 

Hur får jag Google att upptäcka min hemsida?

Tala om för Google att du finns genom att gå in här. Lägg till url och skicka din förfrågan.   

Google indexerar inte min hemsida - vad gör jag?

Det räcker inte med att du talar om för Google att du finns ifall Gooblebot inte förstår innehållet på din hemsida. Låt dig inte luras av dina egna sökresultat. Om du söker på ditt företagsnamn är det möjligt att du hittar din hemsida, men hur söker dina potentiella kunder? På ditt företagsnamn eller på dina produkter/tjänster och ort? Tänk också på att din webbläsare sparar din sökhistorik och kommer ihåg vilken sajt du ville hitta tidigare. 

Kontakta oss istället så kollar vi din ranking i sökresultaten och hjälper dig att synas för de personer och företag som verkligen vill hitta just dina tjänster och produkter! 

« Visa alla nyheter